Uvod u umjetnu inteligenciju

Uvod u umjetnu inteligenciju je sveučilišni udžbenik koji prati kolegij Umjetna inteligencija koji se predaje na različitim diplomskim studijima Fakulteta elektrotehnike strojarstva i brodogradnje.

Ovim smo udžbenikom čitateljima pokušali približiti i objasniti osnovne pojmove vezane uz nebiološku inteligenciju, koja osim povijesno najstarije „dobre staromodna umjetne inteligencije“ obuhvaća i računsku i distribuiranu inteligenciju, te pokazati da se ponekad za rješavanje kompleksnih problema mogu primijeniti relativno jednostavna programska rješenja.

Autori i nakladnik ove knjige uložili su sve napore u njenoj pripremi sa željom da prenesu točne i mjerodavne informacije vezane s temom knjige. Autori i izdavač ni u kojem slučaju ne odgovaraju za slučajne ili posljedične štete povezane s izvedbom ili primjenom postupaka koji se u knjizi opisuju.

Detaljni sadržaj knjige možete pronaći u dijelu  Sadržaj knjige, a klikom na poglavlja u nastavku možete doći do pojedinih poglavlja knjige.  Cijelu knjigu u pdf formatu možete pronaći na našim stranicama ili na Scribd portalu.

Udžbenik je objavljen pod međunarodnom licencom CC BY-NC-ND 4.0 koja dopušta preuzimanje djela i dijeljenje s drugima, pod uvjetom da se navedu autori, te da se djelo ne smije mijenjati ili koristiti u komercijalne svrhe.