Kako će umjetna inteligencija promijeniti svijet?

Zanimljiv animirani film  - POVEZNICA - nastao na isječcima intervjua znanstvenika Stuart Russell na Radio Davosu na temu "Obećanja i opasnosti umjetne inteligencije" (The promises and perils of AI)" u kojemu se istražuju trenutna ograničenja umjetne inteligencije i mogućnosti stvaranja tehnologije kompatibilne s ljudima.

U nadolazećim godinama, umjetna inteligencija će vjerojatno promijeniti naš život - a vjerojatno i cijeli svijet. Ali ljudi se teško slažu oko toga kako će AI utjecati na naše društvo. Možemo li izgraditi AI sustave koji nam pomažu popraviti svijet? Ili smo osuđeni na robotsko preuzimanje? Istražite ograničenja umjetne inteligencije i mogućnosti stvaranja tehnologije kompatibilne s ljudima.

Ovaj se video temelji na isječcima intervjua iz Radio Davos Podcasta. Epizoda se zove "Obećanja i opasnosti AI - Stuart Russell na Radio Davosu".
Cijelu epizodu poslušajte ovdje: POVEZNICA. Stuard Russell je poznati britanski znanstvenik u području umjetne inteligencije i koautor jednog od najboljih udžbenika umjetne inteligencije:

Stuart J. Russell, Peter Norvig Artificial Intelligence: A Modern Approach 2nd Edition, Prentice Hall; 2nd edition (January 1, 2003) - POVEZNICA